نقش مصرف میوه در سلامتی میوه ها و سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند که تاثیرات مثبت متعدد برسلامت و کاهش خطرابتلا به بیماریهای مزمن دارند مطالعات متعددی، ارتباط بین مصرف کافی میوه و سبزی و کاهش خطر سرطان، چاقی، دیابت و افت قابل توجه فشار خون را نشان داده اند. افزایش مصرف میوه و سبزی باعث کاهش خطر حملات قلبی و بیماریهای قلبی و عروقی می شود، چربی موجود در سبزی ها بسیار پایین است و سبزی ها فاقد کلسترول می باشند بنابراین مصرف آنان برای سلامت قلب تجویز می شود. میوها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فیبرها و دیگر مواد مغذی هستند که از چاقی و اضافه وزن جلوگیری می کنند. فیبرها باعث کاهش فشار درون روده می شوند و از بیماری هایی چون هموروئید و دیورتیکولوز پیشگیری می کنند و همچنین فیبرها تخلیه محتویات معده به درون روده و جذب آنها را به تاخیر می اندازد و با این کار مانع افزایش ناگهانی قندخون می شوند و به همین علت در کنترل بیماری دیابت مفید هستند. میوه ها و سبزی ها به علت داشتن آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در مقابله با آلودگی هوا دارند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت برای بهره وری از فواید حاصل از مصرف میوه و سبزی باید حداقل به میزان 400گرم در روز ( معادل 5 واحد در روز) مصرف شوند. مطالعات متعددی در زمینه شناخت عوامل تاثیر گذار بر تغییر الگوی مصرف روزانه افراد صورت گرفته است و از منابع گوناگونی مانند سالم ماندن، پیشگیری از بیماری، کنترل وزن و ارتقاء کیفیت زندگی برای مصرف میوه و سبزی نام برده شده است.